ERZURUM´DAN BAĞDAT´A KADAR

 

Süper haydut devlet, Evangelist-Neocon ABD´nin Tevrat temelli dini bir ideolojiyle yürüttüğü “Büyük Ortadoğu Projesi”, 15 senedir birçok ülkeyi kaosa sürükleyerek, bütün bu coğrafyayı kan gölüne dönüştürmüştür. Sınırlarının değişeceğini belirttikleri 23 ülkenin içinde Türkiye´nin olmadığını düşünmek biraz saflık olur..

Geçen yıllar içinde tecrübe ettiğimiz üzere, 1964/Johnson mektubu, 1974/Silah ambargosu, 2003/Çuval Olayı, 2017/Vize krizi, Feto´nun iade edilmemesi, PYD/YPG´ye 5.000 TIR silah yardımı, Rıza Zarrab olayı ve Halkbank Gen.Müdür Yardımcısının ABD´de ceza alması, F35 savaş uçaklarının teslim edilmemesi, Cumhurbaşkanının korumalarına tutuklama kararı ve bunların dışındaki irili ufaklı başka bir çok sorunun yanında son olarak iki Türk Bakana yaptırım kararı almasıyla, dostluğun ve müttefikliğin kağıt üzerinde kaldığını üzülerek gördük. İki ülke arasındaki kırılma noktaları, gittikçe artmakta, giderek kördüğüme dönüşmektedir.

Bunca yıllık “stratejik ittifak” düzeyindeki dostluğumuza rağmen, 1 Mart teskerinin reddinden rahatsız olup, Süleymaniye´deki Çuval olayıyla intikam alan ABD´nin, Kuzey Irak Otonom bölgesinden sonra Suriye´nin kuzeyinde oluşturmaya çalıştığı PYD/PKK yapılanması ile Akdeniz´e açılacak ve Türkiye´yi güneyden kuşatacak koridor, Türkiye´nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarıyla bozulunca, ipler daha da gerildi.

ABD neden samimiyetsiz davrandığının cevabını yeterince açıklayan bu durumun dışında farklı bir pencereden bakacak olursak; malum olduğu üzere Nil´den Fırat´a kadar uzanan topraklar, Tevrat´ta yahudilerin vatanı olarak kabul edilmekte ve İsrailoğullarına hedef olarak gösterilmektedir. ABD,deki Siyonist-Neocon ittifakı, kendi çıkarları ile örtüşen bu zihniyeti BOP adı altında gerçekleştirmeye çalışmaktadır. İran´a ambargo konusu da bu kapsamda değerlendirilmelidir.

Ünlü tarihçi, Yahudi asıllı Bernard Lewis, 1996 yılında İstanbul´da 'Orta Doğu kimliği oluşturmak' üzerine konferans vermiş, Türk, Arap, Fars gibi kimliklerin yerini Orta Doğu kimliğinin alabileceğini savunmuş, hatta bir harita da göstermişti. Harita, Tevrat´taki Büyük İsrail topraklarını gösteriyordu. İşte Anayasa´dan 'Türk kimliği'nin çıkarılarak yerine 'Türkiye vatandaşlığı' kimliğinin getirilmek istenmesi, T.C. ibaresinin resmi tabelalardan kaldırılması, 'Ne mutlu Türk´üm diyene' felsefesine savaş açılması, 'Türk´üm Doğruyum' andının ilkokullardan kaldırılmasının asıl sebebi, BOP haritasını uygulamaktır. (1)

Bir diğer görüş te; yine Yeniçağ gazetesinden Arslan BULUT´un 09.08.2018 tarihli yazısından aldığım aşağıdaki satırlarına baktığımızda komplo terisi gibi görünse de, yabana atılmayacak farklı bir bakış açısıyla olayı çok enteresan bir boyuta taşıyor. Kelimesine dokunmadan gelin okuyalım;

-          Emekli yarbay Mustafa Dönmez, 2023-2030 yılları arasında başlamak üzere, dünyanın yeni bir buzul çağına gireceği yönündeki bilim adamlarının iddialarını hatırlatarak, Türkiye ve Orta Doğu coğrafyasında terör örgütleri kullanılarak meydana getirilen kargaşanın bu açıdan değerlendirilmesini yazıyor. Bilimsel öngörülere göre, dünya buzul çağına girerse, insan hayatının devam edebileceği bölge olarak Türkiye´nin de içinde bulunduğu İslam coğrafyası kalacak. Mezopotamya ise dünyanın cenneti haline gelecek. Fırat ve Dicle boyları, ana yerleşim merkezi olacak!!!

-          Büyük Orta Doğu Projesi ise Evangelist kadrolar tarafından her ne kadar Tevrat temelinde dini bir ideoloji gibi tasarlanmış olsa da asıl hedef insanları birbirine kırdırarak coğrafyayı boşaltmak olabilir.”

-          Dünyanın yakın zamanda buzul çağına gireceği bir varsayım olabilir. Fakat ABD´nin kendi belgelerinde, 2003 ve 2004 tarihli Rand Corporation raporlarında 'İslam içi çatışma stratejisi' vardı. Bu, aslında büyük bir planlamaydı. Nitekim El Kaide´den sonra IŞİD markasını kullanarak, bölgede ciddi bir kaosa sebep oldular. “

-          Türkiye´deki PKK açılımının ardında ise İsrail´in 'Mezopotamya Projesi' vardı! Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2009 yılı Ağustos ayında, Irak, Suriye gezisine çıkmadan önce 'İki ülke arasında güçlü bir stratejik iş birliğinin ortaya çıkması, ortak bölge olan Mezopotamya Havzası ve Orta Doğu´yu refah ve istikrar alanı haline dönüştürecektir. Bu bizim vizyonumuzdur' demişti.

-          Eski Amerikan Büyükelçisi Pearson da 'Erzurum´dan Bağdat´a kadar uzanan bölge tek bir ekonomik bölge olacak' demiş, ayrıca Barzani´nin İnternet sitesinde,'Bu bölge aynı zamanda tek bir siyasi bölge haline gelecek, TSK bu topraklardan çekilecektir' yorumu yayınlanmıştı.”

-          Bu arada, avukatları aracılığı ile konuşan terör örgütünün başı Abdullah Öcalan, şu iddiada bulunmuştu:'AKP benim yol haritamdan yararlanıyor. Ben yol haritamdaOrta Doğu´daki demokratik çözümleri belirtirken Dicle-Fırat Havzası Demokratik Konfederalizmini önermiştim. Davutoğlu şimdi bunun görüşmelerini yapıyor Irak ve Suriye´yle.' Öcalan´ın daha eski tarihli açıklamalarını araştırınca, gerçekten de 'Dicle-Fırat havzasında tarım, su ve enerji konfederasyonu' ifadelerini kullandığını görmüştüm..

-          Avrupa Birliği Komisyonu´nun 6 Ekim 2004 günü açıklanan Türkiye İlerleme Raporu´nda, “Dicle ve Fırat havzalarındaki barajların ve sulama tesislerinin İsrail´in de dahil olduğu uluslararası bir konsorsiyum tarafından yönetilmesinden söz ediliyordu.”

-          2004´te İsrail ile imzalanan iki mutabakat metninin Birincisinde, İsrail, GAP bölgesi ve Orta Anadolu´ya sulama tesisleri yatırımı için davet ediliyor, ikincisinde ise bu tesislerin uluslararası yönetime kavuşturulacağı belirtiliyordu!

Stratejik hedef böyle olunca o amaca giden yolda yaşananlara (FETÖ – DARBE - VİZE krizi - PAPAZ olayı – IRAK´ın işgali- SURİYE iç savaşı - PYD/YPG´ye 5.000 TIR silah yardımı - IŞİD vahşeti vs.vs.) şaşırmamak lazım.

Süheyl ÇOBANOĞLU

RUBASAM Bşk.V.

 

 


Süheyl ÇOBANOĞLU

CHP'li DEMİR: "BİZ HAZIRIZ"

CHP’Lİ BÜLBÜL: GERÇEKTEN EKONOMİDE TARİH YAZDILAR

Demokrat Partili İlay Aksoy: Hükümet HÜDA-PAR Üzerinden SADAT'a mı Görev Veriyor?

VEKİL ADAYI DEMİR: GEÇEN SENEDEN HİÇBİR DERS ALMAMIŞIZ!

NUŞİREVAN ELÇİ "TÜRKİYE’DE ANLAYIŞ DEĞİŞECEK"

Kadının Meclisteki Temsili Artırılarak, Yönetimde Söz sahibi Olması Sağlanacak”

CHP’Lİ YALIM: KONYA’DA BULUNAN TOKİ EVLERİ DEPREMZEDELERE VERİLSİN

BTP Teşkilatlarındaki Deprem Kayıplarını Genel Başkan Hüseyin Baş Açıkladı.

Para Varsa Kanal İstanbul’a Değil, İstanbul Depremine Hazırlık İçin Harcayalım

AK PARTİLİ TÜZÜN: BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT EDELİM: DEVLET MİLLETİNİN YANINDA!

Finans Uzmanı Murat Özsoy: "Bankalar Kredi Musluklarını Açacak"

Depremzede Kiracı Ev Sahibinden Tazminat Talep Edebilir

Bayrampaşa Belediyesi’nden 3 Bin 283 Öğrenciye Burs

Dijital Mağazaların 21 Aralık’ta Ciro Beklentisi 10 Milyar TL.

Başkan Vergili bu Kez de Öğrencileri Sevindirecek

FİNANS UZMANI MURAT ÖZSOY AÇIKLADI: KREDİLERE SINIRLAMA MI GELİYOR?

CEP YAKMAYAN GEMİ TURLARINA ÇIKMAK ARTIK DAHA KOLAY!

BEYLİKDÜZÜ´NDE GERİ DÖNÜŞÜM İŞÇİLERİNE ÖRNEK PROJE

BU KIŞ DİŞLERİNİZİ NASIL SAĞLIKLI TUTARSINIZ

Yüksek Aidata İtiraz Edebilirsiniz

Bayrampaşa’da ‘Sineksiz Yaz’ İçin İlaçlama

Büyükçekmeceli Judocular Kuşak Sınavını Başarıyla Geçti

SEVENLERİ UNUTMUYOR AŞIK DAİMİ 41 YILDIR ANILIYOR

Millet Egemenliğinin Yıl Dönümü 23 Nisan…

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gönüllerince Kutladılar

KADINLARA ÖZEL KENDİNİ KORUMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ

Prof. Dr. Haydar Baş Vefatının 4. yıl Dönümünde Tüm Yurtta ve Dünyada Çeşitli Noktalarda Düzenlenen Programlarla Anıldı.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda Emekliler Açlıkla Savaşa Terk Edilmemeli

Büyükçekmece’nin Sevimli Leylekleri Bu Sene De Geldi

SPOR AKADEMİSİ KAYITLARI BAŞLADI

BEYLİKDÜZÜ’NDE “ÖDÜLLÜ BOWLİNG TURNUVASI” HEYECANI

RECEP TÜRKOĞLU SPOR SALONU BAYRAMPAŞA´DA AÇILDI

Büyükçekmece Körfezi Açık Deniz Yüzme Yarışı Nefesleri Kesti

Sultangazili Gençler Aydın-Efeler Kampı´nda Doyasıya Eğlendi

RUMELİ KAVAĞINI BİR ALT LİGE YOLLAYAN P.KÖPRÜLÜSPOR SÜPER LİGE DEVAM DEDİ...

Trabzonspor Taraftarı Kulüpleri İçin Yürüyecek

Büyükçekmece 2022 Yılına 22 Ihlamur Ağacı Dikerek Girdi

AMPUTE FUTBOL MACI DOSTÇA BITTI : 1 - 1

MASA TENİSİ TURNUVASI´NDA KIYASIYA MÜCADELE

Apple Watch İle Çocuğunuzun Nerede Olduğunu Gösteren Uygulama

Klasik Otomobil Tutkunları Büyükçekmece´de Buluştu

MODA FOTOĞRAFÇILIĞINA İLGİ DUYANLAR İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI

BEYLİKDÜZÜ´NDE SANAL GERÇEKLİK DENEYİMİ

İŞ DÜNYASINDA BAŞARIYI GARANTİLEYEN YAZILIM!

Teknolojinin Kadın Liderleri Doruk´ta Yetişiyor

100 Yıl Önceki Göçün Tanığı Dodge Rahmi M. Koç Müzesi´nde Sergileniyor

Hibrit Çalışma İle İş Birliğine Dayalı Üretim Çağı Başlıyor

ŞİRKETLERİN GELECEĞİNİ DATAROBOT ŞEKİLLENDİRECEK

Dijital Oyunlara Yapılan Harcamalar Yüzde 48 Arttı

ESKİ BAKAN BELEDİYE OTOBÜSÜ ŞÖFÖRÜ OLDU

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA 23 ÖLÜ ! 40 YARALI

OLASI BİR KUZEY KORE SALDIRISINDA 15 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR

KENDİSİNİ SİGARAYA BAŞLATAN ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ !

SURİYE SINIRI´NDA PATLAMA ! TÜRK MÜHENDİS HAYATINI KAYBETTİ

Rusya ve ABD Arasında Sıcak Çatışma !

ABD Suriye´yi Vurdu ! Sivil Kayıplar Var !

Son dakika.. Rusya´da Patlama

Almanya´dan Hannover Programına İptal Kararı...

Somali Havalimanı´nda Patlama: 10 Ölü 30 Yaralı !