2019´ A BAŞLARKEN

 



Bulunduğumuz coğrafyada yaşamanın ağır bir bedeli olduğu bilinciyle 2019´a merhaba dedik. Güneyimizde ABD tarafından PKK´nın Suriye uzantısı PYD/YPG´ye verdiği 20.000 TIR dolusu silah, mühimmat, araç ve malzeme ile beslediği teröristlerin varlığı can sıkıcı. Türkiye´ye karşı  korumaya aldığı teröristler, sözde müttefikimizle ciddi bir sorun haline geldi. Suriye´de Menbiç´e ve Fırat´ın doğusuna yapılması planlanan askeri operasyon, ABD´nin ikircikli tutumu nedeniyle şimdilik beklemede... Güneyimizde Akdeniz´e açılması düşünülen “terör koridoru” için küresel güçlerin şeytani hesaplarının olduğunu biliyoruz.

Akdeniz´de egemenlik mücadeleleri, Ege´de Yunan oldu-bittileriyle işgal ettiği basında yer alan 18 adamızla birlikte, Yunanistan tarafından ABD´ye verilen üsler de kurulmakta olan yeni bir kumpasın alt yapısı...

Avrupa´nın 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olduğu söylenen, Kıbrıs´ın çevresinde varlığı saptanan petrol ve doğalgaz rezervleri Akdeniz´in sularının daha da ısınmasına yol açacaktır.

İsrail´in Yunanistan, G. Kıbrıs Rum Yönetimi, Balkan ülkeleri ve hatta Gürcistan ile yaptığı askeri anlaşmalarla Türkiye´yi kıskaca alarak etkisizleştirme çalışmaları, Akdeniz´i bir “Batı Gölü”ne dönüştürenlerle elele vererek bir enerji terminali oluşturma çabaları, Ortadoğu´da dengeleri altüst edecek jeopolitik sarsıntıların yaşanmasına neden olacaktır.   Akdeniz´in derinliklerindeki bu muazzam servet, gelecek günlerin en sıcak konusu olacaktır. Kendilerini Kıbrıs´ın tek sahibi olarak gören Rumlar, Kıbrıs ve “Doğu Akdeniz münhasır ekonomik Bölgeler” sorun yaratmaya devam edecekleridr. (1)

Yurt içinde ise, 24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra bozulan ekonomik yapı ve alt üst olan piyasalarla, kısa sürede yükselen döviz kurlarının şoklarıyla başetmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki yerel seçimler nedeniyle her nekadar piyasalar baskı altına alınmaya çalışılsa da, herkes 30 Mart sonrası için ekonominin durumundan derin bir endişe duyuyor. Buna bağlı olarak işten çıkarmaların artacağı ve işsizliğin 2019´da önemli bir sorun olarak karşımızda yer alacağını unutmayalım.

Bu şartlarda 2019 yılı Mustafa Kemal ATATÜRK´ün Samsun´a çıkışının ve Kurtuluş Savaşını başlatmasının 100.ncü yılını kutlayacağız.  O günün şartları ve ihtiva ettiği anlam ve önemi çok iyi değerlendirerek ve emperyal güçlerin Sevr´de elde edemediği sonuçları hayata geçirmekten vazgeçmediği unutulmamalıdır.

Birileri israil-abd projesinin taşeronluğunu yaparak 30 yıldır bu ülkede cinayetler işlerken, Karadeniz´de de kendilerine sakallı-cüppeli din adamı görüntüsü  veren birtakım hainler,  başka bir bölücülüğün bayraktarlığını yapmaktadırlar. İslamcı geçinen, din tüccarlığı ve ümmetçilik yapan, siyasal islamcılık yapan, cemaat-tarikat kisvesiyle TÜRK´e, TÜRK´lüğe, ATATÜRK´e saldıranların kime hizmet ettiklerini sorgulamak lazım.

İçimizdeki örümcek kafalılara ve hainlere rağmen Türk milletinin kanıyla, canıyla bedelini ödediği Lozan´ın bir zafer olduğunu elbette biliyoruz. Anlaşmayı imzalandıktan sonra, İsmet Paşanın yanındakilere 100 yıl kazandık demesinin sebeplerini de biliyoruz. Ülkemizde Lozan´ı tartışmaya açanların, Sevr antlaşmasıyla bugünkü vatan topraklarımızın dahi elimizden alınarak, gaspedilmek istendiğini unutmasınlar. M.Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları zamanın Türkleri Anadolu´dan söküğ atmak isteyen Avrupa´nın Büyük Devletlerine (emperyalistlere) 30 Ağustos 1922´de hakettikleri cevabı vermişti.

Anadolu´da Türklere soykırım yaptığını gizleyen Yunanistan, Ermenileri taklit ederek, 2019 ´u “SÖZDE PONTUS SOYKIRIMI YILI”   ilan ettiler. 

Ege´de gaspettiği 18 ada yetmedi şimdi de Karadeniz bölgesinde saçma sapan taleplerle aleyhimizde yeni bir iftira kampanyası başlattılar. Kendileri Balkanlar´da Türk ve Müslümanlara 200 yıldır sürekli yapılan asimilasyon, sürgün ve soykırım politikalarıyla sabıkalıyken, kimsenin asil Türk milletini asılsız iddialarla suçlamaya hakkı olmadığını bir kere daha haykırıyorum...

Komünist Bulgaristan´ın asimilasyon politikalarıyla eritemediği Türkler´in zorla göç ettirilmesinin üzerinden 30 Yıl geçmiş. 500 yıllık evlerinden, köylerinden, işlerinden, bağ-bahçe-tarla ve topraklarından yani vatanlarından koparılan yüzbinlerce insan halen o günlerin acı atıralarını yaşamaktadır. Bu insanlık dramının kurbanlarını ve mağdurlarını anmak ve gelecekte bir daha yaşanmaması için  yıl içinde çeşitli etkinliklerle kınayacağız.

Balkanlarda yaşanan asimilasyon, sürgün ve etnik temizlik politikalarının bugün Ortadoğu´da ve özellikle Suriye´de uygulandığına şahit olmaktayız. Küresel güçlerin çıkarlarının  bölge halklarına  daima kan ve göz yaşı getirmesine rağmen, sözde din kardeşimiz olan Müslüman ülkelerin ahlaksızca siyonist ve hristiyan devletlerle işbirliği yapmaktan vazgeçmemeleri kabul edilebilir bir şey değildir. Türk düşmanlığı yapmaktan vazgeçmeyen Müslüman ülkelerin gerçek bir müslüman gibi  davaranabileceğini de zannetmiyorum.

Rusya´yla aramız düzelirken, PKK´nın Suriye kolu PYD´ye silah yardımı yapan ABD ile ilişkilerimizin gerildiği, tüm dünyada en kanlı ve en vahşi terör eylemlerinin yapıldığı, kan ve göz yaşının hiç durmadığı geçen yıldan sonra 2019 için herşeye rağmen umutlu olmak istiyoruz.

Her türlü, cepheleşmenin, bölünmenin, ötekileştirmenin bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük olacağını, bizi biz yapan milli değerlerimizi törpülemenin kimseye faydasının olmayacağını unutmamalıyız. Eğer bugün Bölücü PKK, radikal islamcı IŞİD, küresel maşa FETÖ, aşırı sol DHKPC vs. gibi örgütlerin açıktan ve sözde müttefiklerimizin bunlarla sinsi işbirliğine rağmen ayakta durabiliyorsak, M.Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının Cumhuriyetimizi sağlam temeller üzerinde kurmalarına borçluyuz. Geleceğimizi heba etmemek için çağdışı ve boş hevesler değil, ATATÜRK´ün ilke ve inkılapları bize yeter de artar bile...

Süheyl ÇOBANOĞLU

RUBASAM Bşk.V.

 

 
 
 

Süheyl ÇOBANOĞLU

CHP'li DEMİR: "BİZ HAZIRIZ"

CHP’Lİ BÜLBÜL: GERÇEKTEN EKONOMİDE TARİH YAZDILAR

Demokrat Partili İlay Aksoy: Hükümet HÜDA-PAR Üzerinden SADAT'a mı Görev Veriyor?

VEKİL ADAYI DEMİR: GEÇEN SENEDEN HİÇBİR DERS ALMAMIŞIZ!

NUŞİREVAN ELÇİ "TÜRKİYE’DE ANLAYIŞ DEĞİŞECEK"

Kadının Meclisteki Temsili Artırılarak, Yönetimde Söz sahibi Olması Sağlanacak”

CHP’Lİ YALIM: KONYA’DA BULUNAN TOKİ EVLERİ DEPREMZEDELERE VERİLSİN

BTP Teşkilatlarındaki Deprem Kayıplarını Genel Başkan Hüseyin Baş Açıkladı.

Para Varsa Kanal İstanbul’a Değil, İstanbul Depremine Hazırlık İçin Harcayalım

AK PARTİLİ TÜZÜN: BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT EDELİM: DEVLET MİLLETİNİN YANINDA!

Finans Uzmanı Murat Özsoy: "Bankalar Kredi Musluklarını Açacak"

Depremzede Kiracı Ev Sahibinden Tazminat Talep Edebilir

Bayrampaşa Belediyesi’nden 3 Bin 283 Öğrenciye Burs

Dijital Mağazaların 21 Aralık’ta Ciro Beklentisi 10 Milyar TL.

Başkan Vergili bu Kez de Öğrencileri Sevindirecek

FİNANS UZMANI MURAT ÖZSOY AÇIKLADI: KREDİLERE SINIRLAMA MI GELİYOR?

CEP YAKMAYAN GEMİ TURLARINA ÇIKMAK ARTIK DAHA KOLAY!

BEYLİKDÜZÜ´NDE GERİ DÖNÜŞÜM İŞÇİLERİNE ÖRNEK PROJE

BU KIŞ DİŞLERİNİZİ NASIL SAĞLIKLI TUTARSINIZ

Yüksek Aidata İtiraz Edebilirsiniz

Bayrampaşa’da ‘Sineksiz Yaz’ İçin İlaçlama

Büyükçekmeceli Judocular Kuşak Sınavını Başarıyla Geçti

SEVENLERİ UNUTMUYOR AŞIK DAİMİ 41 YILDIR ANILIYOR

Millet Egemenliğinin Yıl Dönümü 23 Nisan…

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gönüllerince Kutladılar

KADINLARA ÖZEL KENDİNİ KORUMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ

Prof. Dr. Haydar Baş Vefatının 4. yıl Dönümünde Tüm Yurtta ve Dünyada Çeşitli Noktalarda Düzenlenen Programlarla Anıldı.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda Emekliler Açlıkla Savaşa Terk Edilmemeli

Büyükçekmece’nin Sevimli Leylekleri Bu Sene De Geldi

SPOR AKADEMİSİ KAYITLARI BAŞLADI

BEYLİKDÜZÜ’NDE “ÖDÜLLÜ BOWLİNG TURNUVASI” HEYECANI

RECEP TÜRKOĞLU SPOR SALONU BAYRAMPAŞA´DA AÇILDI

Büyükçekmece Körfezi Açık Deniz Yüzme Yarışı Nefesleri Kesti

Sultangazili Gençler Aydın-Efeler Kampı´nda Doyasıya Eğlendi

RUMELİ KAVAĞINI BİR ALT LİGE YOLLAYAN P.KÖPRÜLÜSPOR SÜPER LİGE DEVAM DEDİ...

Trabzonspor Taraftarı Kulüpleri İçin Yürüyecek

Büyükçekmece 2022 Yılına 22 Ihlamur Ağacı Dikerek Girdi

AMPUTE FUTBOL MACI DOSTÇA BITTI : 1 - 1

MASA TENİSİ TURNUVASI´NDA KIYASIYA MÜCADELE

Apple Watch İle Çocuğunuzun Nerede Olduğunu Gösteren Uygulama

Klasik Otomobil Tutkunları Büyükçekmece´de Buluştu

MODA FOTOĞRAFÇILIĞINA İLGİ DUYANLAR İÇİN ÖNEMLİ İPUÇLARI

BEYLİKDÜZÜ´NDE SANAL GERÇEKLİK DENEYİMİ

İŞ DÜNYASINDA BAŞARIYI GARANTİLEYEN YAZILIM!

Teknolojinin Kadın Liderleri Doruk´ta Yetişiyor

100 Yıl Önceki Göçün Tanığı Dodge Rahmi M. Koç Müzesi´nde Sergileniyor

Hibrit Çalışma İle İş Birliğine Dayalı Üretim Çağı Başlıyor

ŞİRKETLERİN GELECEĞİNİ DATAROBOT ŞEKİLLENDİRECEK

Dijital Oyunlara Yapılan Harcamalar Yüzde 48 Arttı

ESKİ BAKAN BELEDİYE OTOBÜSÜ ŞÖFÖRÜ OLDU

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA PATLAMA 23 ÖLÜ ! 40 YARALI

OLASI BİR KUZEY KORE SALDIRISINDA 15 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR

KENDİSİNİ SİGARAYA BAŞLATAN ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ !

SURİYE SINIRI´NDA PATLAMA ! TÜRK MÜHENDİS HAYATINI KAYBETTİ

Rusya ve ABD Arasında Sıcak Çatışma !

ABD Suriye´yi Vurdu ! Sivil Kayıplar Var !

Son dakika.. Rusya´da Patlama

Almanya´dan Hannover Programına İptal Kararı...

Somali Havalimanı´nda Patlama: 10 Ölü 30 Yaralı !