Tarih: 19.03.2020 15:42

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ´NDEN 57.ALAY´A VEFA

Facebook Twitter Linked-in

 

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünde başlayıp Beylikdüzü Belediye
binası önünde gerçekleşen törenle son bulan yürüyüş sonrasında topluluk, Tekirdağ´a
yolcu edildi.

Çanakkale Savaşı´nın başlangıcı sayılan Anzak Çıkartması´nı durdurmak için canlarını ortaya koyarak düşmanın üzerine yürüyen ve kahramanlıklarıyla adını tarihe yazdıran 19. Tümen´e bağlı 57. Piyade Alayı´nı anmak için düzenlenen vefa yürüyüşü bu yıl beşinci kez Beylikdüzü´nden start aldı.

/resimler/2020-3/19/1552274038537.jpg

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi´nin önünden başlatılan uğurlama yürüyüşüne, Beylikdüzü Belediyesi 2.Başkan Vekili Müslüm Akülker, Belediye Meclis Üyeleri,  Atatürkçü Düşüncü Derneği Beylikdüzü Şubesi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

/resimler/2020-3/19/1553082008078.jpg

 

Beylikdüzü Belediye binası önünde sona eren yürüyüşte, 26.27.57. Alayları Yaşama Araştırma Gönüllüleri Derneği üyeleri, 6 gün sürecek ve 18 Mart´ta Çanakkale´de son
bulacak yürüyüş için Tekirdağ´a yolcu edildi.

“Yürüyüşümüze ordunun toplandığı mevkii olan Beylikdüzü´nden başlıyoruz”

26.27.57. Alayları Yaşama Araştırma Gönüllüleri Derneği Yürüyüş Komitesi Koordinatörü Levent Yavuz, Beylikdüzü Belediye Binası önünde yaptığı konuşmada “Çanakkale´de kahramanca mücadele ederek tamamının şehit olduğu bir alayın anısına bu biz yürüyüş yapıyoruz.

Yürüyüşümüzün 10.yılında da yine ilk önce Beylikdüzü´nden başlamak istedik. Çünkü bu ordunun toparlanma sürecinin ilk temelleri Beylikdüzü-Haramidere mevkiinde atılmıştı. 57. Alay sürecinde bizimle birlikte olduğu için ve bizleri desteklediği için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık´a ve Beylikdüzü Belediyesi´ne teşekkür ediyorum” dedi.

Akülker: Her zaman yanınızdayız

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünden başlayan 57. Alay Yürüyüşü´ne katılan Beylikdüzü Belediyesi 2. Başkan Vekili Müslüm Akülker, uğurlama töreninden önce yaptığı konuşmada “Sizlerle birlikte yaptığımız bu organizasyonda bundan sonra da Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık´ın destekleriyle yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun. ” şeklinde konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —