HALİDE EDİP ADIVAR MEZARI BAŞINDA ANILDI

HALİDE EDİP ADIVAR MEZARI BAŞINDA ANILDI

Fedakar Türk Kadınlarından Halide Onbaşı´nın kabir ziyaretini 4 yıl önce başlatanlar Zeytinburnu -Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz ve Gazeteci Mehmet Alpay,bu yıl da 9 Ocak 2020 de İstanbul-Zeytinburnu Merkezefendi Ka

 

İstiklal Savaşı fitilini ateşleyenlerin önde gelen isimlerinden biri olan Halide Edib ADIVAR (Halide Onbaşı). 19 Mayıs 1919 Fatih, 22 Mayıs 1919 Kadıköy ve 23 Mayıs 1919 Sultanahmet mitingleriyle yüzbinlerce kişiye hitabeden Halide Edib ADIVAR ve eşi Dr. Adnan Adıvar, Mustafa Kemal, Ali Fuat Cebesoy, Kara Vasıf ve Alfred Rüstem hakkında Damat Ferit Paşa´nın çıkardığı düzmece idam fermanı ile İstiklal Savaşı fitili ateşlenmişti.

/resimler/2020-1/12/2028154753001.jpg

Halide Edib Adıvar 1964 yılında vefat ettiğinde Merkezefendi Mezarlığı´nda kendinden 9 yıl evvel vefat eden eşi Dr. Adnan Adıvar´ın yanına defnedilmişti.

Halide Onbaşı´nın kabir ziyaretlerini başlatanlardan biri olan Gazeteci Mehmet ALPAY konuşmasında ” 4 yıl evvel (ZEYCED ) Zeytinburnu-Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz ile Halide Edib Adıvar´ın İstanbul-Zeytinburnu Merkezefendi Kabristanında yerini bulduğumuzda toprak beton gibi ve mezarlık bakımsızdı.

Adeta taş gibi olan mezar toprağını 4 saatte ancak kazıp yumuşatabilmiştik. Çiçekleri dikip bakımını da Ali Gündüz ve Mehmet Alpay olarak şiar edinmiştik.

/resimler/2020-1/12/2029020847700.jpg

Halide Edib Adıvar´ı, vefat ettiği 9 Ocak, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ve Anneler Günü´nde her zaman ziyaretlerimizi sürdürdük.

2020 yılı 9 Ocak tarihi de Halide Edib Adıvar´ın vefatının 56´ıncı yılıydı. Bendeniz
Mehmet Alpay, ZEYÇED Başkanı Ali Gündüz, Semiha Şakir Huzurevi Dernek Başkanı Perihan Akgün, Zeytinburnu Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Taha Nusret Bozkurt, TSM Sanatçısı Halide Göksoy, Seviye Aşır, Necibe Tuncak Uzun, Sabahat Şükran ve Hatice Özkan birlikteliğinde kabri başında anarak dualarımızı eda eyledik dedi.

ZEYÇED Başkanı Ali Gündüz de “1884 de İstanbul´da doğan ve yine 1964 yılında İstanbul´da vefat eden,Kurtuluş Savaşı tarihimizin kahraman kadınlarımızdan yazar,şair,siyasetçi,akademisyen,öğretmen,
Ünlü,Ateşten Gömlek,Sinekli Bakkal,Vurun Kahbeye,ve Handan ‘ın yazarı,Halide Onbaşı/Üst Çavus´un vefatının 56. Yıl dönümünde kabri basında ona ve tüm tarihe geçmiş ünlü Türk kahraman kadınlarımızdan (Nene Hatun-
Kara Fatma-Serife Bacı-Gördesli Makbule-Kılavuz Hatice-Nezahat Onbaşı-Yirik Fatma-Tayyar Rahmiye -Halime Çavuş ve diğerleri ) için dualar ettik. Hepsini minnet ile anıyoruz. Katılımcı,duyarlı güzel dostlara teşekkür ederiz”dedi.

Editör: Sezer Nur
Haber: Ali Gündüz

 



BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 23 NİSAN’DA HATAY’DA
Bayrampaşa’da ‘Sineksiz Yaz’ İçin İlaçlama
Büyükçekmeceli Judocular Kuşak Sınavını Başarıyla Geçti
SEVENLERİ UNUTMUYOR AŞIK DAİMİ 41 YILDIR ANILIYOR
BUGÜN 23 Nisan NEŞE DOLUYOR İNSAN"
Millet Egemenliğinin Yıl Dönümü 23 Nisan…
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gönüllerince Kutladılar
KADINLARA ÖZEL KENDİNİ KORUMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ
Prof. Dr. Haydar Baş Vefatının 4. yıl Dönümünde Tüm Yurtta ve Dünyada Çeşitli Noktalarda Düzenlenen Programlarla Anıldı.