Tarih: 29.05.2021 23:22

İSTANBUL´UN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

 

Kutlama programında konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “İstanbul´un fethi, hiç şüphe yok ki, milletimizin şeref ve zaferlerle süslü muhteşem tarihi içindeki en büyük zaferlerinden biridir” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi, İstanbul´un Fethi´nin 568. yılı münasebetiyle coşkulu bir kutlama programı düzenledi. Demirkapı Caddesi´nde mehteran takımının gösterisi ile başlayan program Atatürk Parkı´nda Kur´an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, müzik ve şiir dinletisi ile devam etti. Ardından da fetih duası yapıldı. Başkan Atila Aydıner´in ev sahipliğinde, sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirilen programa Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

/resimler/2021-5/29/2332038504141.jpg

“FATİH SULTAN MEHMED İSTANBUL´U İSLAM´IN AYDINLIĞI İLE TANIŞTIRDI”
Kutlu fetih programında konuşan Başkan Atila Aydıner, “İstanbul´un fethi, hiç şüphe yok ki, milletimizin şeref ve zaferlerle süslü muhteşem tarihi içindeki en büyük zaferlerinden biridir. Bu vesileyle İstanbul´un Fethi´nin 568. yılını yürekten kutluyorum.  Tertemiz kanlarını dökerek ve asil canlarını vererek İstanbul´u bizlere miras bırakan İstanbul´un Fatihi Fatih Sultan Mehmed Han´ı ve onun şanlı askerlerini bugün burada minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

/resimler/2021-5/29/2332360692219.jpg

İstanbul´un fethiyle dünyada aydınlık bir çağ açıldığını belirten Başkan Aydıner sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fetihle birlikte Türk-İslam kültürüyle tanışan İstanbul, tepeden tırnağa dönüşmüştür. Dönüşen İstanbul bilim, kültür, sanat ve en önemlisi hoşgörü merkezi olmuştur. Fetihten önce İstanbul´u terk eden ilim adamları ve sanatçılar, İstanbul´da yeşeren eşsiz hoşgörünün kokusunu alarak tekrar İstanbul´a dönmeye başlamıştır. Fatih Sultan Mehmed  ile birlikte İstanbul asr-ı saadeti yaşamıştır. Fatih, İstanbul´u fethetmemiş olsaydı şehri süsleyen camiler olmayacak, gökkubeyi inleten ve ruhumuzu serinleten ezanlar okunmayacaktı. Bizans´ın köhne anlayışına teslim olan İstanbul, karanlıklar içinde kalarak İslam´ın aydınlığı ile tanışamayacaktı. Allah´a şükür, kutlu fetih sayesinde bugün bizler buradayız; dilimizi konuşuyor, dinimizi yaşıyoruz. Camilerimiz şehrin dört bir yanını süsleyen yıldızlar gibi göğe uzanıyor. Farklı diller, farklı dinler, farklı kültürler hoşgörünün başkenti İstanbul´da huzur içinde kardeşçe yaşıyor.”

BAŞKAN AYDINER FATİH SULTAN MEHMET HAN´IN TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ
Öte yandan, Başkan Atila Aydıner Bayrampaşa´daki fetih kutlaması öncesi AK Parti İlçe Başkanı Ersin Saçlı ve 21 gençle birlikte Fatih Sultan Mehmed Han´ın Fatih Camii´nde yer alan türbesini ziyaret etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —