TÜKETİCİLERİMIZIN DİKKATİNE ...! İGDAŞ´ A SORUŞTURMA AÇILDI...

TÜKETİCİLERİMIZIN DİKKATİNE ...! İGDAŞ´ A SORUŞTURMA AÇILDI...

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) aldığı kararla özellikle “karantina bölgeleri” için kıyasen fatura uygulamasına geçmişti.

 

 
Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) aldığı kararla özellikle “karantina bölgeleri” için kıyasen fatura uygulamasına geçmişti.
 
Ancak ;Türkiye´nin büyük bir bölümünde elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketleri sayaçları okumaya ve abonelere gerçek tüketimlerine göre fatura düzenlemeye devam ederken ; özellikle İstanbul´da ikamet eden doğal gaz abonelerine fahiş tutarlarda faturalar geliyordu .
 
EPDK ŞİKAYETLERE KAYITSIZ KALMADI... Şikayetleri tek tek inceledi ve ilgili dağıtım şirketi İGDAŞ´ın mevzuata aykırı sürelerde abonelerine fatura düzenlediğini tespit etti.Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğine göre abonelere çıkarılacak faturaların ortalama 25 günden az 35 günden fazla olmaması gerekirken, İGDAŞ´ın vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiği belirlendi.
 
EPDK İGDAŞ´A SORUŞTURMA AÇTI...
 
Elektrik ve doğal gaz sayaçlarının yapılan işin terazisi olduğunu; vatandaşların, sayaçların doğruluğu ve okuma işlemlerinin güvenilirliği konusunda asla tereddüde düşürülmemesi gerektiğini hatırlatan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Sayaçların okunma süreleri belli… Bütün şirketler de ona göre sorumluluklarını bilecek, titizlikle görev yapacak… Sayaçları okurken, faturaları düzenlerken tüketicinin kafasında soru işareti oluşturursanız, vatandaşı mağdur ederseniz elbirliği ile bugünlere getirdiğimiz koskoca bir sektöre zarar verirsiniz. EPDK olarak bu konuda çok hassasız. Dağıtım şirketleri 25 yıldır, biz de kurum olarak 18 yıldır bu sürecin içindeyiz. İçinden geçtiğimiz bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur edilmesine, sektörümüze halel gelmesine asla müsaade etmeyiz” dedi.
EPDK Baskani Sn.Mustafa Yilmaz beyi takdirlerimizle tebrik ediyoruz. Süreci yakından takip edeceğimizi Kamuoyuna Saygılarımızla duyurulur.
 
Sevgi Emanet.
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve
Bilinçlendirme Derneği Başkanı
 


BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 23 NİSAN’DA HATAY’DA
Bayrampaşa’da ‘Sineksiz Yaz’ İçin İlaçlama
Büyükçekmeceli Judocular Kuşak Sınavını Başarıyla Geçti
SEVENLERİ UNUTMUYOR AŞIK DAİMİ 41 YILDIR ANILIYOR
BUGÜN 23 Nisan NEŞE DOLUYOR İNSAN"
Millet Egemenliğinin Yıl Dönümü 23 Nisan…
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gönüllerince Kutladılar
KADINLARA ÖZEL KENDİNİ KORUMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ
Prof. Dr. Haydar Baş Vefatının 4. yıl Dönümünde Tüm Yurtta ve Dünyada Çeşitli Noktalarda Düzenlenen Programlarla Anıldı.