Recebiye ÇATAKSEZER

Tarih: 10.04.2020 03:03

PANDEMİ SONRASI

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Devletimizin çağrısıyla hepimiz evlerdeyiz, ne zaman dışarı çıkacağız henüz kimsenin bir fikri yok şimdilik. Çocuklarımız da evde benim oğlum gibi bir sürü genç hayat yollarını çizecekleri bir sınava hazırlanıyorlardı doğal olarak motivasyonları düştü nasıl olacak bilmiyoruz.
 
Eninde sonunda dışarı çıkacağız bu pandeminin sonrasında getireceği ekonomik yük ve yaşanacak maddi krizleri hiç gözardı etmemek gerekir.
Devletimiz ekonomik paketler açıklıyor bu paketler ne kadar yeterli olabilecek bilmiyoruz . Yaşadığım semttekilerin komşularımın çoğu küçük esnaf ve günlerdir evdeler işyerleri kapalı,kiralar .faturalar,yanlarında çalışanların maaşları birikiyor sıcak para akışı yok .Pandemi sonrası ekonomik sıkıntılar ne boyutta olacak kocaman bir belirsizlik ..
Şöyle bir sağa sola bakınca
Caddeler sokaklar bomboş,
İnsanlar sadece market ve ilaç almak için dışarıya çıkıyor.
Herkes evlerinde ben de dahil penceremden izlediğim kadarıyla hiç kimsenin yüzü gülmüyor...
Şuan için varolan tek hakikat ülkemiz ve tüm dünya salgınla mücadele içinde. Öncelik tabiki sağlığımız durum böyle olunca ekonomi ikinci planı düşüyor...Ama her zorluğa rağmen hayat devam ediyor .
 
İnsanoğlu her zorluğu yendiği gibi bununda üstesinden gelecek ve bu pandemi bitecektir…
Ürkütücü olan pandemi sonrası diye düşünmeden edemiyorum. Yeterli tedbirler alınır bir an önce de milletçe ekonomik büyük bir yıkım yaşamayız.
 
Evet biz güçlü bir milletiz, her türlü savaştan başarılı bir şekilde çıkmış bir milletiz, bundan da birlik ve beraberlik içinde ayrıştırma yapmadan devlet millet elele olursak çıkabiliriz. Tüm Dünya bu sorunların çözümü için kafa yormakta, alınacak kararları belirleyerek yaşama geçirmeye çalışmaktadır. Ülkemiz de bu sorunları bir an önce çözer de Pandemi sonrası karabulutlar dağılır...
PANDEMİ SONRASI Güzel ve aydınlık günlerde görüşmek üzere
 
EVDE KALIN SAĞLICAKLA KALIN
 
 
RECEBİYE ÇATAKSEZER
 
 

Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —